Nordisk muskelkonferens 2013

lör, 2013-03-16 - sön, 2013-03-17
16-17 mars 2013
Courtyard by Marriot, Stockholm

Riksförbundet för Rörelsehindrade Barn och Ungdomar och Neurologiskt Handikappades Riksförbund arrangerar tillsammans denna konferens där vi lyfter den viktiga frågan om hur det är att leva med en muskelsjukdom, från födseln till vuxenlivet.
Konferensen är en fristående del i ett nystartat nordiskt samarbete kring muskelsjukdomar, Muskel Norden. Vi är så glada över det spännande programmet och vi ser särskilt fram emot workshops om muskelsjukdom och livet. Vi är mycket stolta att få bjuda in till Nordisk Muskelkonferens 2013. Hjärtligt välkomna!

Kort beskrivning programmet:

Konferensen bjuder på ett brett utbud av föreläsningar om muskelsjukdomar. Lär dig mer om träning och fysisk aktivitet, skeletthälsa och nutrition och hör vad nytt inom genforskningen. Följ diskussionerna om nordiska möjligheter till utbildning och arbete. Delta i workshops om diagnos och behandling, livsglädje, hjälpmedel och familjeliv.
Konferensen vänder sig till personer med muskelsjukdom, familjer med barn/ungdom med muskelsjukdom och till professionella (exempelvis läkare, sjuksköterskor, paramedicinare, assistenter, skolpersonal). Konferensen täcker in frågor som rör både barn och unga samt vuxna.

OBS! Programmet finns som en pdf-fil längst ner på sidan

Information Registreringsavgift

Medlemmar i RBU och NHR erhåller rabatterat pris på registreringsavgiften, liksom medlemmar i någon av de nordiska organisationerna Foreningen for Muskelsyke, (FFM, Norge), Muskelsvindfonden (Danmark) eller MND félag Íslands (Island).
Registreringsavgift Nordisk Muskelkonferens:
Medlem är 800 SEK
Icke medlem 2500 SEK

Anmäl dig till konferensen

Länk till registrering

Medlemskap

Vill du passa på att bli medlem i någon av ovanstående organisationer, vänligen se information på respektive organisations hemsida.
Länkar till hemsidor:
www.rbu.se
www.nhr.se
www.ffm.no
www.muskelsvindfonden.dk
www.mnd.is

Boende

Deltagare ansvarar själva för att boka sitt boende. Om ni väljer att bo på Courtyard Marriot Hotel, följ länken här.
Övrigt hotell med tillgänglighet i närområdet är:
Scandichotel/alvik
Se även booking.com

För mer information kontakta:

Åsa Hedberg, RBU asa.hedberg@rbu.se 0722 50 88 31
Fia Gunnarsson, NHR fia.gunnarsson@nhr.se 08 677 70 33

Bifogade filer Storlek Filformat
program för muskelkonferens 3.79 MB pdf