RBU Umeå

Föreningen för Rörelsehindrade Barn och Ungdomar i Umeå, RBU Umeå, är en förening för familjer med barn och ungdomar med rörelsehinder och andra funktionshinder. Föreningen arbetar lokalt i Umeå för att förbättra villkoren för medlemmarna. Vi arbetar intressepolitiskt genom att påverka beslutsfattare och andra makthavare och vi utgör en mötesplats för medlemmarna genom att arrangera olika aktiviteter och andra sammankomster. RBU Umeå är en del av Riksförbundet för rörelsehindrade barn och ungdomar.

Informationsmaterial om våra diagnoser finns tillgängligt på stadsbiblioteket i Umeå.

RBUs vision är ett rättvist samhälle och ett utvecklande liv för barn och unga med rörelsehinder.

Vill du komma i kontakt med RBU Umeå kan du ringa ordförande Karin Björk på 070-653 16 88 eller mejla på adress umea@rbu.se

Du kan också skriva till oss.
Vår adress är
RBU Umeå
c/o Karin Björk
Kungsgårdsvägen 48
903 55 UMEÅ

Vill du komma i kontakt med styrelsen för RBU Umeå så kan du gå till föreningskontakter på denna hemsida. Det är både föräldrar till barn med funktionsnedsättning samt vuxna som själv har en funktionsnedsättning som sitter i styrelsen. Kom gärna med förslag på vilka frågor du tycker är viktiga.

Föreningsnyheter

Nedan följer alla nyheter från vår förening.

RBU Together

2014-03- 26, 04:15

RBU Together är ett samarbete mellan RBU Umeå och Aktiv Assistans Norr AB. Syftet med RBU Together är att bredda utbudet för funktionsnedsatta till en givande gemenskap. Det finns fyra planerade träffar under perioden april till juni.

Följ nedan länk för information om planerade aktiviteter samt hur man anmäler sig.

http://aktivassistans.nu/rbu-together-aktiviteter-april-juni-2014/

Alla hälsas varmt välkomna att delta i dessa aktiviteter!

Res med RBU till Alanya i höst

2014-02- 26, 12:20

Välkommen att följa med RBU Umeå på höstlovsresa till Turkiet den 24 – 31 oktober.

Vi kommer att bo på ett nyrenoverat handikappvänligt hotell i Alanya stad.
Hotellet har 15 handikappanpassade rum samt lyft för att underlätta bad i poolen.
Från hotellet är det gångavstånd till centrum och stranden.

Se bifogat dokument nedan för ytterligare information.

Bifogade filer Storlek Filformat
Info Höstlovsresa till Alanya 563.85 kB pdf

RBU:s läger på Mallorca

2014-02- 26, 12:05

Sista chansen denna vecka att anmäla sig till RBUs läger på Mallorca i juli.

Senast på fredag den 28/2 måste anmälan vara inne. För blankett och information om RBUs samtliga läger, följ länk nedan;

http://www.rbu.se/handelser/rbus-sommarlager-2014

Kallelse till årsmöte

2014-02- 12, 11:54

Kallelse till årsmötet för RBU Umeå

När:
Torsdag den 13/3 2014
kl 19.00

Var:
HSO:s lokal Blåklockan
Storgatan 76.

Se bifogad inbjudan nedan för vidare information.

Frågor eller funderingar?

Kontakta karin.bjork@rbu.se

Bifogade filer Storlek Filformat
Inbjudan till årsmöte 2014 10.13 kB pdf
Dagordning 120.52 kB pdf
Verksamhetsberättelse 113.51 kB pdf

Vi behöver dig!!!

2014-02- 12, 11:45

Kan du tänka dig att bli aktiv i RBU Umeå? Du kanske vill vara med och styra och påverka hur RBU ska jobba? Du kanske känner att du nu har möjlighet att vara med och arrangera aktiviteter för RBUs medlemmar?

De flesta av oss som nu sitter i valberedningen och styrelsen har varit aktiva i många år och känner att vi vill lämna över till andra engagerade personer som kan bevaka, underlätta och göra roliga saker för våra barn, ungdomar och vuxna. Att sitta i styrelsen är väldigt roligt och lärorikt. Vi har haft många stunder som är helt oförglömliga både för oss själva men även för våra familjer.

Vid årsmötet i mars hoppas vi att ni är några som har nappat och kan tänka er att engagera er så att vi kan lämna över stafettpinnen och veta att föreningen även i framtiden är aktiv.

Hör av dig direkt till någon av oss i valberedningen eller styrelsen så att vi kan berätta lite mer för dig.

Valberedningen Ulrika Strömmer
070-5847534
ulrika@strommer.se

Valberedningen Petter Feuk
073-0329980
wheelie86@gmail.com

Ordförande Karin Björk
070-6531688
karin.bjork@rbu.se

Kassör Jans Heinerud
090-40525
jans.heinerud@vbm.se

Sekreterare Maria Sjöström
070-6908379
a.maria.sjostrom@gmail.com

Vill du åka med på cruising?

2014-02- 12, 11:40

För ett par dagar sedan så fick jag ett samtal av Peter Muntlin från Trans Am Club Of Sweden, Nordmaling. Det är en ideell förening som har som målsättning att skapa och upprätthålla intresset för Pontiac Firebird. Peter är en man med ett stort motorintresse och hans klubb ska delta på Wheels och Cruisingen lördag 28 juni här i Umeå.
Föreningen vill erbjuda barn och ungdomar med någon form av funktionsnedsättning möjlighet att åka med i någon av klubbens fina bilar på kvällen. De erbjuder även möjlighet att komma och titta på alla bilar under dagen när de ställer ut dem.

Det som är bakgrunden till det här erbjudandet är att Peter såg ett reportage på TV som handlade om en pojke med en funktionsnedsättning som deltog i ”Min stora dag”. Pojkens önskan var att få åka i en häftig bil, han fick sin önskan uppfylld och blev väldigt glad. Peter fick då idén om att de också skulle kunna göra barn och ungdomar glada.

Jag tycker det låter väldigt roligt för jag tror säkert att det är flera som gärna skulle vilja åka en tur i en sådan bil. För att kunna gå vidare i samtalet med klubben så skulle jag vilja veta hur många som är intresserade. Så finns det ett intresse hos dig så mejla mig direkt namn, ålder och hjälpbehov vid förflyttning till karin.bjork@rbu.se .

Kom ihåg att de har ju inte anpassade bilar, men häftiga!

Här är en länk till deras hemsida http://www.tacs.nu

Vem vill följa med till Åre vecka 10?

2012-02- 01, 01:19

Under flera år har RBU Umeå valt att åka till Åre för att åka skidor med Totalskidskolan. Det är en mycket trevlig resa som är uppskattad av många barn, ungdomar och vuxna. Även i år har RBU Umeå bokat 5 platser hos totalskidskolan måndag till torsdag under vecka 10. Skidskolan är förlagd som halvdagspass och kostar 3681kr per deltagare.

Har du lust att följa med?

Varje familj får själva ordna allt det praktiska dvs. boende, resa och aktiviteter under dessa dagar. Vill vi göra gemensamma aktiviteter bestämmer vi det på plats och var och en bekostar då aktiviteterna.

Styrelsen har ansökt om fondmedel från Victoriafonden vilket kommer att subventionera delar av kostnaden för en medhjälpare per/person med funktionsnedsättning.

Först till kvarn gäller för att få plats på Totalskidskolan.

Anmälan och frågor görs till Karin Björk på mejl
karinbjork@live.se

För mer information om Totalskidskolans verksamhet gå in på
www.totalskidskolan.se

Styrelsen RBU i Umeå

Barn så in i Norden 14/9-16/9 2011

2011-09- 27, 09:53

RBU Umeå deltog med en monter på konferensen "Barn så in i Norden" som gick av stapeln på Aula Nordica i Umeå den 14-16 September 2011. RBU Umeå företräddes av Eva Sandström. Hennes intryck från konferensen återfinns nedan.

Bifogade filer Storlek Filformat
Barn så in i Norden 19.08 kB pdf

Nominera till Björkrullen

2011-04- 04, 11:29

90 Känner du någon i Umeå som genom sitt engagemang och goda bemötande förbättrat villkoren för våra barn och unga med rörelsehinder. Tveka inte att nominera personen till årets Björkrulle. Skriv ned en kort presentation av personen och skicka till någon av oss i styrelsen. Våra kontaktuppgifter finner du under rubriken föreningskontakter.

Dialogmöte

2011-01- 20, 03:42

Styrelsen för RBU Umeå hade ett Dialogmöte med förbundsordförande Agnetha Mbuyamba och förbundssekreterare Johan-Alex Lindman hemma hos ordförande Ulrika Strömmer måndagen den 6 december 2010.

Dialogmötet handlade om Målen för verksamheten 2012-2014 enligt beslut från RBU:s kongress 2011 där fem punkter är det centrala:

  • Påverkan
  • Medlemsservice
  • Kunskapsspridning
  • Kommunikation
  • Resursskapande

Mötet avslutades med att Eva Sandström överlämnade två symboliska presenter till Agnetha och Johan-Alex.